התחבר דרך פייסבוק
עמוד אומן
דיסקוגרפיה
תמונות



רחוב שומשום


redirectרחוב סומסום

שירים
ע







ישראל היום
רחוב שומשום
ישראל היום
כמה שאבא שלי אוהב מאפי שומשום. כעכים מזרחיים מלוחים עגולים ופריכים מצופים שומשום, או עוגיות אתניות מתוקות, דביקות ומאתגרות רופאי שיניים, שמישהו פעם העניק להן את השם שומשומיות. בייגלה אליפסיים שומשומיים עד מאוד צרורים בשקית ניילון ובתוכה גם פיסת עיתון חובקת תבלין זעתר שהיה מביא עימו מירושלים כשהיינו ילדים. כך יצא שמאפי השומשום של ילדותי יש בהם מן האתניות, הם מקומיים ומאוד ישראליים. אז החלטתי לצאת לשיטוט ברחבי הרשת הגדולה ולחפש טעמים אחרים, להביא אותם אל מטבחי, לשנות, להוסיף ולהעניק לשומשום רובד חדש וקשת ...


NRG מעריב
רחוב שומשום: רשמים משכם, בירת הטחינה של המזרח התיכון
NRG מעריב
שקשוק המטחנות העלה איתו ניחוח מחבק של טחינה גולמית חמה וטרייה. החמצן כאילו אזל ועברנו לשאוף אדי שומשום אתיופי משובח, מתמסטלים מארומת האדמה המתקתקה של הנוזל הסמיך. זאת הייתה נקודת השיא של תהליך בן משהו כמו שעה וחצי שראשיתו בערימות על ערימות של שקים בני 50 ק"ג ובתוכם שומשום אתיופי בדרגת פרימיום, דרגת האיכות הגבוהה ביותר שיש. עשרה שלבים יעבור כל גרגר שומשום בטרם יהפוך לנוזל הסמיך, האהוב כל כך. בשלב הראשון הגרגירים, על קליפתם הכהה יחסית והמלאה בסיבים טובים לבריאות, נכנסים לתוף שמסיר את המעטפת. בסוף השלב הזה ...