התחבר דרך פייסבוק
עמוד אומן
דיסקוגרפיה
תמונות



משה בקר


משה בקר

משה בקר (נולד ב-24 באוקטובר 1954) הוא שחקן תיאטרון וזמר ישראלי.



שירים
ה







ynet ידיעות אחרונות
שגב משה: צלעות בקר עם בורגול ופירות יבשים
ynet ידיעות אחרונות
מכניסים את הבשר והירקות לסיר גדול ולוהט, מתיזים מעל תרסיס שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס. צולים את הבשר מכל צדדיו (אפשר גם בתנור). יוצקים מעל את כל הנוזלים, ומבשלים על אש נמוכה במשך כמה שעות או עד שהבשר רך לגמרי (סיר לחץ יכול להיות פתרון מהיר וטוב). מחממים תנור לחום של גריל עליון, ומסדרים את הבשר בתבנית אפייה ועמוקה מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח גס וצולים בתנור עד שהבשר מקבל גוון "שרוף". מכינים את הבורגול - בסיר לוהט רחב ונמוך מקפיצים את הבצל היטב עם תרסיס שמן זית. מוסיפים את ...

ועוד »

ynet ידיעות אחרונות
שגב משה: תבשיל חורפי של כתף בקר
ynet ידיעות אחרונות
מכינים את האנטיפסטי - מסדרים את הפטריות, השומר, הבטטות ותפוחי האדמה בתבנית אפייה. מתיזים על הירקות תרסיס שמן זית ומפזרים מעל מלח גס. מניחים בצד. מכינים את הבשר - מתבלים את נתחי הבשר במלח גס ופלפל גרוס, מקמחים היטב ומנערים לפני הצלייה. בסיר לוהט וגדול מרססים שמן בכמות נדיבה, וצולים היטב את הנתחים המקומחים מכל הצדדים. מעבירים לתבנית אפייה עמוקה. בקערה מערבבים את המים עם היין והקפה, ויוצקים מעל הבשר. מוסיפים את השום ואת הפטרוזיליה, ומכסים בנייר אפייה ובנייר אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ...


על השולחן
פילה בקר על מצע ריזוטו ירקות גינה וסודות מהמטבח של שגב משה (“שגב”)
על השולחן
זוהי אחת המנות המזוהות ביותר עם המסעדה, ומי שטועם יודע למה. שגב שובר כאן מוסכמות בכל מה שקשור להכנה הקלאסית של הריזוטו – הוא מכין אותו עם מים ושמנת ולא עם ציר וצולה את הירקות בנפרד. נשמע מוזר? גם אני חשבתי כך עד שטעמתי. שימו לב. שיהיה מעניין קוצצים את הבצל והשום גס בגודל לא אחיד, על מנת שכל ביס בריזוטו יהיה מעניין ושונה מקודמו. טכניקת הכנת הריזוטו שונה לגמרי. על בסיס מים ושמנת (הרבה שמנת!) זאת כדי להשאיר את הבמה לטעמם של הירקות. צליית הירקות מתבצעת בנפרד (עוד סטייה מהמסורת האיטלקית) ונועדה לשמור על מראה ...